Колеги, на моята 156 , вътрешен фейс, борд компютъра ми показва голям среден разход 15 на 100. С чисто нови филтри, нов дебитомер бош. Моментен ми дава дори до 50 на сто, обикновено показва 20 на сто. На диагностика показва, че няма грешки. Дайте съвет...
Известие
Collapse
No announcement yet.
голям разход според бордкомпютъра на jtd
Collapse
X
-
Много е. Моята дава моментен макс 16-18/100. Поне не съм виждал по голям. И тва като я наступя студена. Топла повече от 12-13 не е давала.
Среден 7.5-8.5 показва според режима на каране, ама там пъл лъже кум кило и половина спрямо реалниа. Ама не отчита работата на мяста със сигурност.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Я виж дали не си сменил мерните единици, които да ти се показват на дисплея. Да не си сложил км/л вместо л/100 км ? (показва колко км. можеш да изминеш с 1 литър)
Предполагам я има тая опция при 156. При 159 я има и веднъж се оцъклих яко с подобни показания.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от georgi_pg Покажи съобщениеКолеги, на моята 156 , вътрешен фейс, борд компютъра ми показва голям среден разход 15 на 100. С чисто нови филтри, нов дебитомер бош. Моментен ми дава дори до 50 на сто, обикновено показва 20 на сто. На диагностика показва, че няма грешки. Дайте съвет...Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
ще погледна това което казваш, дано си прав...
---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:45 ----------
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеС кой мотор е колата,предполагам 1.9 Евро 3.Има ли чип колата,ако има е възможно да лъже борда,иначе това което показава той е изичлено от ЕКУ-то според времената на впръскване.Другия вариант е колата наистина да има проблем,но да не показва нищо на диагностика.Загрява ли като хората,или трудно,на дълъг път къде държи температурата.Има много въпросителни,но щом казваш че преди не е била така,можеби колата наистина има проблем.
Comment
-
Първоначално публикувано от georgi_pg Покажи съобщениеще погледна това което казваш, дано си прав...
---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:45 ----------
Аз не съм слагал чип, мисля че няма такъв. Колата е 1.9, 115 кс; а относно загряването не знам, не съм обръщал внимание, утре ще я тествам внимателно...Къде трябва да държи температурата?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Аз съм с 1.9JTDm 8V 120кс съм и моята не знам дали има проблем със заграването, но днес забелязах, че някъде 5 минути след като потеглих в едно задръстване (почти нямаше движение) седя на 80-81 градуса за 5-10 минути и 2 минути по-късно беше на 90 градуса. Иначе като разход моментно понякога показва 22-23 на 100 като я настъпя повече на първа, средно компютъра показва 8.2/100, но главно градско в София (средна скорост 24км/ч), иначе не знам колко е вярно. Нещо което ми направ впечатление е, че като я запаля и я държа на място, докато почне да духа топло от климатроника минава доста време и не загрява. За 20тина минути запалена на място качи до към 70 градуса. Ако не трябва да е така кажете да ходя да я прегледат.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от hayho Покажи съобщениеАз съм с 1.9JTDm 8V 120кс съм и моята не знам дали има проблем със заграването, но днес забелязах, че някъде 5 минути след като потеглих в едно задръстване (почти нямаше движение) седя на 80-81 градуса за 5-10 минути и 2 минути по-късно беше на 90 градуса. Иначе като разход моментно понякога показва 22-23 на 100 като я настъпя повече на първа, средно компютъра показва 8.2/100, но главно градско в София (средна скорост 24км/ч), иначе не знам колко е вярно. Нещо което ми направ впечатление е, че като я запаля и я държа на място, докато почне да духа топло от климатроника минава доста време и не загрява. За 20тина минути запалена на място качи до към 70 градуса. Ако не трябва да е така кажете да ходя да я прегледат.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеВсичко е наред при теб,спокойно.Държи ти повече време на 80 гр.,защототочно тогава отваря термостата,и започва да върти и през радиатора.sigpic
Comment
-
разход
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеЯ виж дали не си сменил мерните единици, които да ти се показват на дисплея. Да не си сложил км/л вместо л/100 км ? (показва колко км. можеш да изминеш с 1 литър)
Предполагам я има тая опция при 156. При 159 я има и веднъж се оцъклих яко с подобни показания.
Comment
Comment